Skip to content

Ekonomski fakultet dobitnik Erasmus+ projekta za razvoj dualnog obrazovanja

  • by

Od ukupno 1005 prijavljenih projekata za finansiranje za 2020. godinu u okviru programa Erasmus+ Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, među 164 odobrena projekta nalazi se i projekat u kojem je učestvovao Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore kao partnerska institucija.

Naime, projekat Strengthening capacities for the implementation of dual education in Montenegro higher education (DUALMON) se odnosi na razvoj dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju u Crnoj Gori i biće implementiran u predstojeće tri godine.

Koordinator projekta je Univerzitet u Novom Sadu a FH Joanneum Gesellschaft M.B.H iz Austrije i ACADEMIA-družba za storitve iz Slovenije su partneri. U formalnom smislu nosilac projekta u Crnoj Gori je Univerzitet Crne Gore, dok je Ekonomski fakultet zadužen za suštinsko vođenje i realizaciju projekta, a pored ovog biće uključeni i Elektrotehnički fakultet, Pomorski fakultet i Fakultet za turizam i hotelijerstvo.

Više na: https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1226/objava/84286-ekonomski-fakultet-dobitnik-erasmus-projekta-za-razvoj-dualnog-obrazovanja

Medijske objave:

https://www.rtnk.me/me/crna-gora/ekonomski-fakultet-dobitnik-projekta-za-razvoj-dualnog-obrazovanja/